úterý 9. července 2013

Cestovní profily - přesměrování složek - Windows Server 2003, Windows 7

Situace je následovná: Firemní prostřední běžící na platformě Windows Server 2003. Klientské stanice běží na Windows XP a Windows 7. Jsou používány cestovní profily.
Windows Server 2003 neumí pracovat se strukturou složek Windows 7(Vista,8). Je proto nutné nastavit přesměrování složek. Není-li toto přesměrování nastaveno, profily nejsou korektně synchronizovány na server. Na serveru se sice vytvoří složka $username.V2, ale data se nesynchronizují.
Přesměrování profilů budeme nastavovat "per user".

Potřeby:

  • Pracovní stanice s Windows 7 
  • Nástroje pro vzdálenou správu serveru - zde
  • Doménový administrátorský účet
  • Také pochopitelně server s Windows Server 2003, na kterém funguje Active Directory, bezpečnostní skupiny a Group Policy (Politiky)

Postup:

  1. Na pracovní stanici s Windows 7 se přihlašte jako doménový administrátor a poté nainstalujte Nástroje pro vzdálenou správu server(odkaz výše).
  2. Přidejte nástroje správy zásad skupin(Group Policy Management) - ovládací panely-> programy a funkce -> zapnout nebo vypnout funkce systému windows -> Nástroje pro vzdálenou správu serveru -> Nástroje pro správu funkcí -> zatrhněte Nástroje správy zásad skupin.
  3. Otevřete příkaz spuštění a napište GPMC.MSC. Spustí se nástroje správy zásad skupin. Nástroje by měly být připojeny k doménovým zásadám.
  4. Nyní je třeba vytvořit objekt Group Policy a přilinkovat ho do domény. Objekt se může jmenovat - Windows 7 redirection
  5. Dále editujeme vlastnosti objektu. Pravým tlačítkem na objekt a poté upravit.
  6. Proklikejte do -Konfigurace uživatele -> zásady -> Nastavení systému Windows -> přesměrování složky . Poté pravé tlačítko na dokumenty a vyvolat vlastnosti.
  7. Na záložce nastavení vyberte Základní - přesměrovat složky všech uživatelů do jednoho umístění. Umístění cílové složky - vytvořit složku pro každého uživatele - viz obrázek. Kořenová cesta je sdílené cesta do adresáře na serveru, kde jsou uložené profily(\\SERVER\SložkaSprofily)
  8. Na záložce Nastavení  zatrhněte vše dle obrázku a akci při odebrání zásad nastavte dle vlastního     uvážení. Poté OK. Nyní je ještě nutné nastavit u Obrázků, Hudby a Videí, aby byly přesměrovány stejně jako složka dokumenty. Tento krok je velice jednoduchý a nastaví se pravým tlačítkem nad danou složkou a vybere se volba: Následovat složku dokumenty.
  9. Nakonec je potřeba upravit rozsah působnosti tohoto pravidla. Označte Objekt zabezpečení a v skupině Filtrování zabezpečení odeberte Authenticated User. Poté přidejte vlastní předem vytvořenou bezpečnostní skupinu, do které budete následně přidávat uživatele, na které chcete přesměrování upravit. A je HOTOVO :)
Nastavení cesty k profilům a základní volby

      

Nastavení  přesměrovaných složek.
Nastavení rozsahu působnosti.




Žádné komentáře:

Okomentovat