čtvrtek 4. července 2013

Export kontaktů Sony Xperia P - prasklý display

Jedna z nejhorších věcí co se může s telefonem stát. Prasklý nečitelný display a kontakty nejsou nikde zálohovány. Zde najdete řešení, jak kontakt z telefonu Sony dostat.
Kontakty byly exportovány z telefonu Sony Xperia P.


  1. Nejprve je třeba stáhnout a nainstalovat oficiální software od Sony - Sony Companion 
  2. Poté připojte telefon a vyberte možnost zálohování a dle vlastního uvážení vyberte vše co potřebujete, včetně kontaktů.
  3. Soubor se zálohou bude mít koncovku .dbk. Stačí jednoduše tuto koncovku změnit na .rar a poté např. pomocí WinRAR soubory rozbalit.
  4. Přejděte do složky  Applications\com.sonyericsson.android.socialphonebook nebo   \Applications\com.sonyericsson.androidcontactsimport. V obou složkách se nachází soubor fullbackupdata. Ten větší zkopírujte kamkoliv do jiné složky.
  5. Stáhněte .jar soubor - soubor je pouze převzatý. Nejsem autorem, ale funkčnost je odzkoušená. Soubor uložte do stejné složky jako souborfullbackupdata.
  6. Spusťte stažený jar soubor a ve složce by se měl objevit soubor "restore.tar". Je nutné dodržet název souboru fullbackupdata.
  7. Otevřete soubor opět např pomocí WinRAR a znovu navigujte do složky Applications\com.sony..\ místo souboru fullbackupdata by se zde měl nacházet soubor full_backup_vcard.vcf
  8. Extrahujte vcf soubor.
  9. Nyní jsou všechny kontakty v tomto jediném vcf souboru. Stačí je již pouze importovat na místo, kde si s tím libovolný software nebo služba poradí. Já jsem importoval do google mailu a vše funguje bez problémů.
  10. Hotovo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat